Index Vakbarát Hírportál

Káposzta közé rejtette a 2500 doboz csempészcigit

2021. augusztus 5., csütörtök 17:39 | aznap frissítve

A költségvetési csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a külföldi férfival szemben, aki a tehergépkocsi rakterében zöldséges zsákokba rejtve szállított kétezer-ötszáz doboz cigarettát.

A vádirat szerint a román állampolgárságú férfi 2021. február 11-ét megelőző napokban ukrán és román zárjegyes, összesen 2 500 doboz cigarettát szerzett meg Romániában azért, hogy azokat bérelt tehergépkocsival az Egyesült Királyságba szállítsa.

A férfi 2021. február 12-én 00 óra 40 perckor lépett be Magyarország területére. Az elkövető által vezetett tehergépkocsit az adóhatóság járőrei 3 óra 54 perckor az M1 autópálya 94 km szelvényben található Conco pihenőhelynél ellenőrizték.

A tehergépkocsi csomagterében zöldséges zsákokban volt elrejtve a csempészáru.

A jövedéki adózás alól elvont dohánytermékek után a jövedéki adó mértéke 2.132.190 forint, az általános forgalmi adó mértéke 861.668 forint, így összesen az okozott vagyoni hátrány közel hárommillió  forint.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki – számol be Magyarország Ügyészsége.

Rovatok