Index Vakbarát Hírportál

Áll a sor Röszkénél

2021. augusztus 6., péntek 10:09

A szabadságukról hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken – adta hírül az MTI. A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen két órát, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk. A belépőoldalon autóbusszal érkezőknek egyórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, ahol a kilépő irányban egyórás a sor. Szintén egy órát kell várniuk az Ásotthalomnál Magyarországra érkezőknek.

Azt javasolják, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a Romániából érkezőknek egy órát kell várakozniuk a határátlépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő, nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként hét és délután három óra között a magyar és a román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota–Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Rovatok