Index Vakbarát Hírportál

Idén is meghirdetik a külhoni egyetemi képzéseket

2021. augusztus 7., szombat 12:40

A kormány idén is támogatja a magyarországi felsőoktatási intézmények Kárpát-medencében működő kihelyezett képzéseit − mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-nek.

A nemzetstratégiai jelentőségű képzések hiánypótló szerepet töltenek be a külhoni magyar értelmiség utánpótlásának biztosításában. A Kárpát-medencei oktatási és kutatási tér közös érték, megvalósítása, fenntartása nemzeti érdek, ezért azt a kormány évek óta bőkezűen támogatja

− mondta az államtitkár.  A külhoni kihelyezett képzéseket

A programban részt vevő tíz felsőoktatási intézmény állami ösztöndíjjal támogatott vagy önköltséges képzései változatos területeket érintve szinte valamennyi, a Kárpát-medencében található, határon túli magyarlakta régiót átfogják.

A minisztérium közölte, hogy a magyar állam a hazai gyakorlattal megegyező módon és mértékben támogatja az állami ösztöndíjas képzéseket. A teljes kínálat elérhető önköltséges formában is. A felvételi eljárásokat az érintett felsőoktatási intézmények bonyolítják le augusztusban és szeptemberben. Részletes tájékoztatás a felvi.hu honlapon olvasható.

Rovatok