Index Vakbarát Hírportál

Áll a sor Röszkénél és Tompánál

2021. augusztus 7., szombat 06:23 | aznap frissítve

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, a 98-as és a 105-ös kilométer között egy új terelést építettek ki. A külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom csak a belső sávon halad, emiatt 9−10 kilométeres az araszoló kocsisor − tájékoztat az Útinform.

A haladást nehezíti az is, hogy a feltorlódott kocsisor végén, a 95-ös kilométernél két jármű ütközött össze, elfoglalva ezzel a külső sávot. A rendőrség azt írja, Kecskemét térségében először két személyautó, majd egy kamion és egy busz ütközött. Csak a belső sávban haladhat a forgalom.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 95-ös kilométernél javítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 31-es főúton Mende és Sülysáp, illetve Tápiószecső között felújítják a burkolatot. Több szakaszon a fél útpályát lezárták, napközben gyakori lehet a torlódás.

Többórás a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhelyen szombat délelőtt a szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt − tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei határátkelőn három, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk. A belépőoldalon az autóbusszal érkezőknek kétórás, a kilépőoldalon egyórás várakozásra kell számítaniuk.

A rendőrség tájékoztat, hogy a Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap reggel hét és este hét óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet, ott egy órát kell várakozniuk az utazóknak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőkön a következőkre lehet számítani:

A többi átkelőhelyen nincs 15 percet meghaladó várakozás.

Rovatok