Index Vakbarát Hírportál

Czeglédy Csaba és Ungár Péter között nagy küzdelem várható Szombathelyen

2021. augusztus 7., szombat 13:51

Az ellenzéki szavazók 45 százaléka szavazna Ungár Péterre, és 44 százalékuk Czeglédy Csabára tenné le a voksát – derül ki a Medián kutatásában, amely a Telex számára készült. A felmérés szerint Ungár Péternek jó esélye lehet legyőzni a fideszes Hende Csabát: az összes megkérdezett 47 százaléka szavazna rá, míg Hendére 45 százalékuk.

Ebben az összevetésben viszont Czeglédy Csaba már alulmaradt. Ellene ugyanis 48-42 arányban győzne a korábbi honvédelmi miniszter.

Érdekesség, hogy a pártok versenyét a választókörzetben még egyértelműen a Fidesz vezeti: a megkérdezettek 42 százaléka szavazna a kormánypártra, míg a közös ellenzéki listát csak 38 százalék támogatja. Hogy akkor ennek fényében miért nem Hende Csaba nyerné a körzetet, azoknak a konfliktusoknak, botrányoknak tudható be, amelyek végül oda vezettek, hogy a város 2019-ben ellenzéki polgármesterre cserélte a fideszest.

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a Szombathely környékén lévő, a választókörzet részét képező kistelepüléseken Ungár Péter sokkal jobban áll Czeglédy Csabánál: ezekben a községekben 58 százalékos arányt ért el, szemben Czeglédy 32 százalékával. Szombathely városában viszont a DK jelöltje még egy százalékkal jobb nála.

Rovatok