Index Vakbarát Hírportál

Kiadták a figyelmeztetéseket, lesz itt kánikula, villámlás, meg egy kis eső is

2021. augusztus 8., vasárnap 06:37

Friss hajnalra ébredtünk, és vasárnap délután hidegfront is érkezik az országba, de nem kell különösebben megijedni, villámárvizek például nem lesznek. Várható néhány zápor, zivatar, de lesz kánikula is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Csongrád és Békés megyére, elsőfokút pedig Tolna, Baranya, Somogy, Fejér, Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre. 

Ugyanígy, figyelmeztetnek zivatarok miatt is, ami azt jelenti, hogy érdemes résen lenni, kivéve Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben. 

Éjjel a déli tájak nagy részét leszámítva már többfelé előfordulhat futó zápor, zivatar. Nyugaton megélénkülhet a szél is. Hajnalban 14-21 fokot mérhetünk. Délután északnyugaton 26-28 fok körül, máshol 30 és 37 fok között alakul a csúcshőmérséklet – írja az Időkép

Hidegfront ide vagy oda, hétfőn elég sok napsütésre van kilátás, legfeljebb kezdetben északkeleten, napközben pedig északon alakulhat ki átmenetileg egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Kedden aztán napos időre számíthatunk, gyenge futó zápor, esetleg zivatar csak egy-egy helyen fordulhat elő. Délután 28-33 fokot mérhetünk.

Szerdán megint hidegfront érkezik, a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, amelyekből elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak. Az élénk szélben 27 és 34 fok közé melegedhet a levegő.

Rovatok