Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor szivárványos zászlót kap a Pride szervezőitől

2021. augusztus 9., hétfő 20:34

A Budapest Pride szervezői szivárványos zászlót küldenek postán Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy függessze ki a Karmelita kolostorra. A Budapest Pride közösségi oldalán osztotta meg, hogy személyesen is át akarták adni a zászlót a miniszterelnöknek, de senki nem akarta átvenni a küldeményt, a Miniszterelnökség bejáratánál pedig már az ajtóban készenléti rendőrök állták útjukat.

A szervezőcsapat azért küldi a zászlót Orbán Viktornak, mert a miniszterelnök a német DPA hírügynökségnek azt nyilatkozta: 

a szivárványszín magától értetődő módon hozzátartozik Budapest utcaképéhez. 

A zászló mellé egy levelet is küldenek, melyben örömüket fejezik ki a miniszterelnök kijelentése miatt.

Örülünk, hogy Ön is elismeri, milyen fontos szerepe van a magyar társadalom LMBTQ tagjai számára, különösen az LMBTQ fiatalok mentális egészsége szempontjából, hogy egy elfogadó és szeretetteljes közösségben nőjenek fel, ahol minden gyermek megkapja a személyisége kibontakoztatásához szükséges tudást és támogatást, és ahol minden gyermek ugyanakkora eséllyel indul az életben

− írják levelükben, hozzátéve, hogy ennek „elengedhetetlen szerepe van” Orbán Viktor kormányának. A levélben egy kis statisztika is van, melyből kiderül, hogy az LMBTQ közösség 42 százaléka már gondolt az öngyilkosságra, míg harminc százalékuk meg is kísérelte.

Arra invitáljuk Miniszterelnök Urat, hogy a nyilatkozata nyomán tegye meg az első lépést azért, hogy aktívan támogassa a magyar LMBTQ fiatalok mentális egészségét, boldog és kiegyensúlyozott élethez, valamint a biztonságos környezethez való jogát

− fogalmaztak a levélben, melyben kifejtették, hogy a zászló kihelyezése csak szimbolikus tett, azonban fontos üzenetet hordoz. 

Rovatok