Index Vakbarát Hírportál

Benkő: Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első!

2021. augusztus 11., szerda 20:21

A nemzeti kormány számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első - jelentette ki a honvédelemi miniszter a kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában. Az ország védelmi képességét ezért tudatosan erősítik, hiszen megbízható védelem nélkül nincs se biztonság, se gazdasági fejlődés – mondta Benkő Tibor, hozzátéve, az ehhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja.

Így minden idők legnagyobb haderőfejlesztési programját hajtjuk végre

– hangsúlyozta.

A miniszter azt mondta: új alapokra helyezték a honvédelem ügyét, amelynek eredményeként a nemzeti haderő újjáépül. Erre szükség volt, mert az elmúlt évtizedekben vagy a politikai akarat, vagy a gazdasági stabilitás, vagy mindkettő hiánya miatt a Magyar Honvédség tudatos leépítésének voltunk tanúi.

A jelenlegi biztonsági környezetben, a kiberfenyegetettség, a terrorizmus veszélye és a nagy arányú migráció idején ez megengedhetetlen.

A hivatásos és szerződéses katonák mellett az önkéntes tartalékos szolgálatot is elengedhetetlennek tartják. Kiemelten kezelik a hazafias honvédelmi nevelést, a katonai pályára irányítást, megteremtik továbbá annak feltételeit is, hogy a nyugállományú katonákról méltóan gondoskodjanak.

A miniszter kitért a magyar hadiipar újraindítására, hangsúlyozva, ez nemcsak az ország védelmi képességét növeli, hanem a gazdasági fejlődés mellett a munkahelyteremtést is segíti.

Rovatok