Index Vakbarát Hírportál

A kormánypárti melegek melletti kiállást hangsúlyozta Márki-Zay Péter

2021. augusztus 11., szerda 20:25

Budapesten tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere – aki egyben a Mindenki Magyarországért Mozgalom vezetője – felesége és gyerekei társaságban arról beszélt: „miután nem talált rajta fogást a Fidesz, most a feleségét pécézték ki.”

Az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is résztvevő politikus elmondása szerint felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia az Egyesült Államokban tanulta ki a szülésznői szakmát hatodik gyermekének megszületése után, amit az Oktatási Hivatal mester szintű diplomaként fogadott el és honosított. 

Márki-Zay Péter hozzátette: felesége nemcsak az első szülésznő volt, aki a Fidesz-kormánytól intézeten kívüli szülések levezetésre kapott engedélyt, hanem az Emmi intézeten kívüli protokolljának legfőbb megalkotója, és a munkacsoport aktív résztvevője is volt. 

Márki-Zay Péter szerint a „fideszes sajtóban” ugyanazok az állítások láttak napvilágot felesége szülésznői tevékenységéről, mint amivel kapcsolatban egyszer már pert nyert az Origo ellen, és amiért 2 millió forintnyi sérelemdíjat is ki kellett fizetnie a lapnak, de állítása szerint a helyreigazítást azóta sem közölték. 

A politikus szerint bizonyított, hogy a legtöbb meleg a Fideszben van, és úgy véli: 

ebben a kérdésben a fél kormány érintett. 

Márki-Zay Péter szerint a magyar melegközösség megvédésnek egyetlen módja, ha felhívják mindenki figyelmét az álszentségre és az aljasságra, amivel ma minden magyarországi melegnek szembe kell néznie „a Fideszen belül és kívül is”. 

Mi csak akkor tudunk kiállni a melegekért, ha az emberek megértik majd, hogy melegek vannak a Fideszben és azon kívül, a kormányban és a kormányon kívül is, és hogy ez nem szégyellnivaló dolog 

– fogalmazott Márki-Zay Péter. 

Rovatok