Index Vakbarát Hírportál

Harmadik napja nincs áldozata a koronavírusnak idehaza

2021. augusztus 12., csütörtök 09:24

Csütörtökre 86 új fertőzöttet igazoltak, halálos áldozatot nem követelt a koronavírus idehaza – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. 

Egy nappal korábban 80 új fertőzöttet igazoltak, halálos áldozata nem volt a járványnak. Kórházban 79 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 15-en voltak lélegeztetőgépen. A kormányzati tájékoztató oldalon kiemelik: a delta-variáns több európai országban, és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

A még be nem oltott időseket különösen kérjük, hogy vegyék fel az oltást;a delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább

– írják. Hozzáteszik: folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására is. Az a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, legegyszerűbben internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon automatikusan lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontra vagy az a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál is kérhető. Jelenleg két, a Pfizer- és a Moderna-vakcina alkalmazható a 12–18 év közöttiek oltására.

Rovatok