Index Vakbarát Hírportál

Több kilométeres dugók vannak az utakon, a határoknál is várakozni kell

2021. augusztus 13., péntek 20:43

Az Útinform péntek esti jelentésében azt írta, hogy az utakon több helyen is torlódások alakultak ki,. Az M1-e és M5 autópályákon több kilométeres a dugó, a magyar-osztrák és a magyar-román határszakaszon pedig 1-1 átkelőhelynél szinten feltorlódtak a járművek.

A tájékoztatás szerint az M1-es és az M5-ös autópályán egyaránt több kilométeres dugóval kell számolni,

ezek miatt a menetidő akár fél órával is nőhet.

Az M1-es esetében ezt egy baleset okozza: a 102-es kilométernél több jármű összeütközött és emiatt csak egy sáv használható. A hatóságok azt kérik, hogy aki tehető, az Bőny felé kerüljön.

Az M5-ös esetében Kecskemét és Kiskunfélegyháza között aszfaltoznak, ezért Röszke felé a 98-as és a 105-ös km között a külső sávot elkerítették. 

A határokon sem jobb a helyzet: A magyar-osztrák határszakaszon, az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé az Ausztriába autózóknak közel 1 km-es torlódásra kell készülniük. Mindeközben a magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál

a kilépő oldalon 3 km-es a várakozó kamionsor hossza.

Erős a forgalom az M0-s autóúton is a Hárosi Duna-hídon lévő terelés miatt. Az M1-es autópálya felé Halászteleknél, az M5-ös autópálya irányába pedig Nagytéténynél araszolnak a járművek. Mindkét irányba 10 perc menetidő-növekedéssel kell számolni. 

Az 5-ös főúton, az ócsai elágazás közelében két autó karambolozott, emiatt a 32-es kilométernél a fél útpályát lezárták. Ugyanez történt a 834-es főúton, Celldömölk és Mersevát közt is, itt  23-as kilométernél zártak le fél útpályát és a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

Rovatok