Index Vakbarát Hírportál

Rusvai Miklós reméli, hogy megfertőzi az indiai mutáns vírus

2021. augusztus 14., szombat 17:21

Nem kéri a koronavírus elleni oltóanyag harmadik adagját Rusvai Miklós állatorvos. A víruskutató szerint ugyanis azoknak, akiknél kialakult a megfelelő védelem az első két oltás után, nincs szükségük egy harmadikra − hangzott el az ATV reggeli műsorában.

Az állatorvos a Pfizer és a BioNTech vállalatok közös vakcináját kapta meg. Elmondta: reméli, hogy megfertőződik az elsőként Indiában azonosított delta-variánssal, és könnyen átesik rajta az oltásoknak köszönhetően, így védettséget szerezhet a vírusváltozat ellen.

Mert hosszú távon, igazán jó, hármas szintű védelmet csak a fertőzés átvészelése eredményez

− tette hozzá Rusvai Miklós. Kifejtette azonban, hogy aki megmérette, és nincs megfelelő szintű ellenanyagválasza, annak nagyon fontos, hogy megkapja a harmadik oltást.

Rusvai Miklós szerint vissza kellene állítani Magyarországon a védettségi igazolvány használatát és a maszkhasználatot is. Elmondta azt is, hogy szerinte nem szabad vérvételes ellenanyagszint-méréshez kötni az igazolványt, ugyanis ezzel csak tovább nőne a járványtagadók, a vakcina- és az egészségügyellenesek száma.

Rovatok