Index Vakbarát Hírportál

Medián: a magyarok 69 százaléka szerint azonos nemű párok is lehetnek jó szülők

2021. augusztus 14., szombat 10:24

Ezerfős reprezentatív felmérést készített az Amnesty International és a Háttér Társaság megbízásából a Medián arról, mennyire elfogadóak és elutasítóak a magyarok a homoszexualitással és a szexuális kisebbségekkel. Az eredmény szerint a válaszadók 

Az Orbán-kormány mögötti fideszes többség a Jobbik szavazataival június 15-én szavazta meg a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozást, amely a többi között tiltja olyan reklámok elérhetővé tételét 18 éven aluliaknak, amelyek a szexualitást öncélúan ábrázolják, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsítik.

Ez azt jelentené, hogy a magyarországi iskolákban korlátozzák a felvilágosító foglalkozások témakörét, foglalkozásokat ráadásul csak olyasvalaki vagy olyan szervezet tarthat, akit és amelyet jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vesz. A kormánytagok által gyermekvédelmiként aposztrofált törvény miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.

A felmérést Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végezte 2021. július 13 és 19. között, 1000 fős országos reprezentatív mintán telefonos megkérdezéssel. Az adatközlés során a válaszadást megtagadók, illetve a kérdésben állást foglalni nem tudók álláspontját figyelmen kívül hagyták.

Rovatok