Index Vakbarát Hírportál

Buszbaleset, oltásszünet, nyomuló tálibok

2021. augusztus 15., vasárnap 19:30

Tömegszerencsétlenség az M7-es autópályán, oltásszünet az ünnepi hosszú hétvégén, Afganisztánban hatalomátvételre készülnek a tálibok, elhunyt a német csodacsatár. Az Index vasárnapi hírösszefoglalója.

A közúti balesetek vasárnapja volt a mai, de nem soroljuk fel az összeset, elég felidézni a legtragikusabbat: felborult a hajnali órákban egy Horvátországból érkezett, magyar rendszámú turistabusz az M7-esen, nyolc ember meghalt, másik nyolc súlyosan megsérült.

A háromnapos ünnepi hétvégére oltásszünetet rendelt el az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Afganisztánt gyakorlatilag már a tálibok uralják, menekül a lakosság, megtelnek a repülőgépek, mert csak légi úton lehet elhagyni az országot. Humanitárius katasztrófa küszöbén az ország.

75 éves korában meghalt Gerd Müller, a Bayern München és a német labdarúgás egyik legnagyobb játékosa. A müncheni csapattal négy bajnoki címet, négy Német Kupát, valamint három BEK-trófeát is nyert.

Olvasgasson társkiadványaink cikkeiből is:

FEMINA: Sztálin két házassága ismert, ám ezenkívül számos viszonya volt, többek között egy kiskorú szibériai lánnyal, akit kétszer is teherbe ejtett, majd búcsú nélkül faképnél hagyott.

DÍVÁNY: Az első nő, aki először biciklizte körbe a Földet, egy zsidó családanya volt. 1894. június 25-én kezdte meg útját, férjét és három gyerekét hátrahagyva, hogy végül 15 hónapos útjával egy üzletembernek megnyerjen egy 20 ezer dolláros fogadást.

AZ ÉN KUTYÁM: Íme egy képes fejtörő arról, felismeri-e, milyen kutyafajták újszülöttjeit látja?

Rovatok