Index Vakbarát Hírportál

Luxushamisítókat fogott a NAV

2021. augusztus 18., szerda 13:40

Kétszáz hamis ruházati terméket és a márkajelzések hamisításához használt besütő mintákat foglaltak le egy budapesti piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – számolt be róla a NAV a Facebook-oldalán. 

A pénzügyőrök egy pavilon ellenőrzésekor prémiummárkák (például Chanel, Louis Vuitton, Obag, Guess) felirataival ellátott táskákat, pénztárcákat és cipőket találtak a főváros egyik piacán. A termékekről az előzetes szakértői vélemény kimondta, hogy hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba, ezzel azoknak csaknem hétmillió forintos kárt okozva. 

A NAV munkatársai tovább vizsgálódtak, és az árusító pavilon feletti lezárt tárolóban olyan rézből mart nyomókliséket (besütő mintákat) találtak, amelyekkel a hamis márkajelzéseket rányomták a táskákra és a pénztárcákra.

Emellett azt a présállványt is megtalálták és lefoglalták, amivel egy háztartási vasalón felforrósított márkajelzés-mintákat a táskákra nyomták.

A pénzügyőrök a hamis árut a nyomóklisékkel együtt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.

Rovatok