Index Vakbarát Hírportál

Így járnak a vonatok és a buszok a hosszú hétvégén

2021. augusztus 18., szerda 13:12

A MÁV–Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok, a MÁV-Start, a Volánbusz és a MÁV–HÉV az ünnephez igazították a járatok közlekedési rendjét – közölte a Mávinform.

Augusztus 19-én a vonatok a pénteki, 20-án a szombati, 21-én az ünnepi, 22-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem augusztus 20-án is közlekedik a Szob és Fonyód közötti Jégmadár, valamint a Szolnok és Fonyód közötti Napfürdő expressz emeletes vonat is.

Javasolják, hogy az eddigi tapasztalatok és előrejelzések alapján a hosszú hétvégén jelentősen megnövekszik az utazási igény, emiatt érdemes elővételben, akár napokkal korábban megváltani a menetjegyeket.

A hosszú hétvége mindhárom napján három emeletes, modern KISS motorvonat is közlekedik a Balatonhoz. Ezekkel közvetlen összeköttetést biztosít a vasúttársaság Fonyód és Szolnok, valamint Fonyód és a Dunakanyar (Szob, Vác) térségével is.

Egyes helyi járatok szintén az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek, melyekről a társaság honlapján a települések aloldalain érhetők el információk.

Rovatok