Index Vakbarát Hírportál

Részegen megverte unokáit egy kalocsai férfi

2021. augusztus 18., szerda 15:07

A Kalocsai Járási Ügyészség könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 decemberében egy Kalocsa környéki faluban ittasan bántalmazta a 11 hónapos és 4 éves unokáit, valamint a feleségét és a lányát fenyegette.

Az ügyészség vádirata szerint a férfi 2020. december 2-án, délután az otthonukban volt a feleségével és a 11 hónapos fiú és 2 éves lány unokájával. A kisfiú nyűgös volt, sírása idegesítette a vádlottat, ezért trágár szavakkal kiabált vele és a kislánnyal.

Az ittas férfi a 11 hónapos kisfiút kikapta a felesége kezéből, átvitte a gyerekszobába, ahol a csecsemőt fejen ütötte, amitől a kisfiú feje bepirosodott. Ezután mérgében egy erős mozdulattal, 60-70 centiméter magasságból a kiságyába hasra ejtette és a paplant a gyerek fejére húzta. A kisgyermek feje az esés miatt a kiságy fa elejébe beütődött. A vádlott cselekményét a 2 éves unoka is látta, aki szintén sírni kezdett.

Időközben hazaért a férfi lánya a két nagyobb unokával, egy 7 éves fiúval és 4 éves lánnyal. A vádlott a lányával is kiabált és a 4 éves unokáját leszorította az ágyra, majd ököllel az arcán többször megütötte. A kislány nagyon megijedt és sírt, a további bántalmazást a vádlott a lánya közbelépésére hagyta abba.

A vádlott a többi családtagjával is kiabált, szidalmazta és elzavarta őket a házból, ezért az éjszakát a szomszédban töltötték. Másnap a vádlott a feleségét és a lányát is megfenyegette, azt mondta nekik, hogy ha hazamennek, rájuk gyújtja a házat, kivégzi őket, elvágja a torkukat. A fenyegetés miatt a lánya kérte a vádlott megbüntetését, a felesége viszont nem.

A két kiskorú sértett a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A vádlott lánya a gyermekeivel végleg elköltözött a szülői házból, jelenleg egy anyaotthonban élnek.

A különös visszaeső vádlott bűnügyi felügyelet és távoltartás alatt áll, őt a járási ügyészség két rendbeli könnyű testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtönt kért rá.

Rovatok