Index Vakbarát Hírportál

Momentum: a budakeszi templomhoz hordják a lótrágyát Rákay Philip ménesbirtokáról

2021. augusztus 19., csütörtök 21:12

Lótrágyával teli konténer miatt terjeng a bűz a Budakeszi Angyalok Királynéja kegytemplom környékén – közölte videóbejegyzésében a momentumos Hajnal Miklós, valamint Szemző Áron és Vadász Gábor, a párt budakeszi, valamint XII. kerületi önkormányzati képviselői.

Beszámolójuk szerint a templom közelében található Rákay Philip kormánypárti médiaszemélyiségnek, a közmédia korábbi intendánsának a mintegy 7400 négyzetméteres ménesbirtoka, a szomszédságban pedig egy 3200 négyzetméteres díjugrató pálya terül el. A templom története egészen a XVIII. századig nyúlik vissza, és ma is a vasárnapi misék helyszíne, emellett búcsújáróhely is.

Namármost Rákay Philip lovainak ürülékét nem a saját díjugrató pályáján rakatja le, hanem a templomtól harminc méterre, egy óriási konténerbe

 – ismertette Szemző Áron.

Hajnal Miklós ezt azzal egészítette ki, hogy ráadásképpen a konténert egy olyan helyre pakolták, amely Natura 2000-es természetvédelmi terület, tehát a hulladéklerakás itt eleve engedélyköteles. Emellett a közelben található a Makkosi rét is, ami kedvelt kirándulóhely.

Rákay Philip néhány hónapja indította el „ellen-Partizánként” emlegetett YouTube-csatornáját, és nemrégiben az is kiderült, hogy tevékenysége meglehetősen sok pénzbe kerül: kizárólag Facebook-hirdetésekre július végéig csaknem húszmillió forintot költött el a 2020 nyarán indított Megafon Központ támogatásával.

Rovatok