Index Vakbarát Hírportál

Részeg testvérharcból előbb verekedés, majd késelés lett

2021. augusztus 20., péntek 08:31

Mellkason szúrta 26 éves testvérét egy román férfi, miután alaposan a pohár fenekére néztek, majd egymásnak estek – adta hírül a rendőrség portálja.

A Pest megyei életvédelmi nyomozók őrizetbe vették azt a 21 éves román férfit, aki a gyanú szerint vitájuk alkalmával mellkason szúrta testvérét. 

A police.hu beszámol róla, hogy egy ideje együtt lakott és egy helyen dolgozott az a testvérpár Szigetszentmiklóson, akik az éjszakás műszakot augusztus 18-án reggelre kipihenték, ébredés pedig elkezdtek italozni. Délután visszaérve szálláshelyükre a rokonok

összeszólalkoztak, előbb lökdösni kezdték egymást, majd ahol érték ütötték-verték a másikat,

míg végül a testvérpár egyik tagja, egy nála lévő 12,5 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel megszúrta bátyját, akit a mentők munkatársai életveszélyes állapotban kórházba vittek, az intézményben azonnal megműtötték.

A rendőrök a 21 késelőt elfogták, előállították, a konyhakést is megtalálták és lefoglalták. A román férfi kihallgatásán azt vallotta, hogy bár veszekedtek és való igaz, 

hogy testvérét megszúrta, mindez csak egyszerű játékból alakult így, ami a testvérek között szokott történni,

a véletlen műve, hogy bátyja a dulakodás közben megsérült. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály Életvédelmi Alosztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást, egyben előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Rovatok