Index Vakbarát Hírportál

Tarlós István: Nem kivételez a kormány Karácsony Gergelyékkel

2021. augusztus 21., szombat 13:58

A volt főpolgármester szerint az új ciklusból immár két év eltelt, teljesítés azonban nincs. Főleg azok után, hogy Tarlós István szerint több előkészített munkát hagytak hátra a Karácsony Gergely vezette fővárosi kabinetnek. Köztük a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását, ezeket megfogalmazása alapján nehezen magyarázható időhúzások lassítottak – írja a Magyar Nemzet.

Tarlós István a lapnak azt is elmondta, hogy teljesen leálltak az Aranyhegyi-patak árvízvédelmi munkái is, és elhanyagolható a baloldal által sokat ismételt faültetések száma. Ezzel szemben állandósult a fontos közúti átbocsátó képességek féktelen szűkítése – jegyezte meg Tarlós István, aki jelenleg az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott tisztséget tölti be.

Az egykori városvezető jelezte, hogy a frekventált közterületek is a korábbinál észrevehetően elhanyagoltabb állapotban vannak, miközben az előkészített beruházások csúsznak. Mint mondta, az M3-as metró infrastruktúra-felújítása egy rég beindított és 2019-ig lényegében kétharmad részben elvégzett munka.

Emlékeztetett: a főváros vezetésének átadásakor a kasszában hagytak 200 milliárd forintnyi forrást, a kormány részéről pedig az egyetlen komolyabb forráscsökkentés a helyi iparűzési adó részleges visszafogása volt.

Csúsztatásnak nevezte, hogy a kormány csak most késlelteti a Lánchíd felújításának támogatására szánt hatmilliárd forint átutalását. Azt mi is a későbbi szakaszban kaptuk volna meg – jelentette ki Tarlós István. Emlékeztetett: a forrásokért az előző városvezetésnek is meg kellett küzdenie, és úgy értékelte, hogy a járványhelyzet kormányt is érintő nehézségei figyelembevételével a jelenlegi városvezetés pénzügyi támogatása nem tér el releváns mértékben az övékétől.

(via MTI)

Rovatok