Index Vakbarát Hírportál

Varga-Damm Andrea bűnbandákra panaszkodott Siófokon, a polgármester szerint fantáziál

2021. augusztus 22., vasárnap 14:00

Túlzó és lejáratásszagú firkálmánynak minősítette siófok polgármestere, Lengyel Róbert azt a Facebook-bejegyzést, amelyben Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő bűnbandákról és kábítószerről írt a balatoni várossal kapcsolatban.

A parlamenti képviselő a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy mit tapasztalt augusztus 20-i siófoki látogatásán:

Bűnbandák dáridója, kábítószer terjesztés minden mennyiségben. Már a bandák látványa, és az a kényszerűen jelen lévő rendőri létszám azt mutatja, ebben az országban valami nagyon rosszul működik. 

Varga-Damm Andrea szerint Magyarország az erőszakos bűnözők és a kábítószerterjesztő bandák kényelmes terepe, akik tudják, hogy csinálhatnak bármit, nincs komoly következmény.

Lengyel Róbert a Facebook-oldalán reagált a képviselő posztjára:

Betudom annak, hogy olyan jók a siófoki koktélok, hogy bizony hatásukra a felajzott fantázia horizontján még sorozatgyilkosok sziluettjei is feltűnhetnek.

A siófoki polgármester szerint annyira kell komolyan venni Varga-Damm Andrea írását, mint amennyire annak látszik, mert nem minden alapot nélkülöző, de túlzó és lejárató szagú firkálmány.

A polgármester, aki korábban a település rendőrfőnöke volt, a napokban szólalt meg egy másik ügyben, ami szintén érinti a Balaton-parti város közbiztonságát. Lengyel Róbert kiállt egykori beosztottja, Ressinka Imre, az Aranypart biztonsági főnöke mellett, miután a rendőrség meggyanúsította. A városvezető azt írta, hogy nem ítéli el egykori munkatársát, és a tények ismeretében is csak annyit tud mondani, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy átalakított fegyvereket és kábítószert is találtak a siófoki Aranypart biztonsági főnökénél, Ressinka Imrénél, akit a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogtak el balatonszabadi házában július végén. A férfi házában 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetileg gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, illetve egy lőteret is találtak a ház kertjében. Ressinka Imrét előbb tanúként hallgatták ki, majd meggyanúsították lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés, illetve kábítószer birtoklása miatt.

Rovatok