Index Vakbarát Hírportál

Köd és 5 fokos hajnal elé nézünk

2021. augusztus 25., szerda 14:54 | aznap frissítve

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerda estig a rétegfelhőzet felszakadozását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában többórás lesz a napsütés, de a déli, délkeleti határvidéken vastagabb lehet a felhőzet, arrafelé gyenge intenzitású csapadék nem kizárt. Mint írják, az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon helyenként

erős széllökések kísérhetik. 

Szerdán késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. A kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Köd, hideg

Holnap átmenetileg mindenütt kiderül az ég, majd hajnalban az északnyugati tájakon már megnövekedhet a felhőzet. Helyenként párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz.

Hajnalra 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet, az északi völgyekben lesz hidegebb.

Délelőtt aztán a legtöbb helyen még többórás napsütés várható, eközben északnyugat, észak felől egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délután már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli óráktól előbb az északi megyékben, később főként a nyugati, délnyugati országrészben várható eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az Alföldön kicsi a csapadék esélye. A nyugati, északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Rovatok