Index Vakbarát Hírportál

Tanárhiány az iskolákban, Szoboszlai újra a válogatottban

2021. augusztus 25., szerda 20:18

Az országban több helyen is kérdésessé vált a jelenléti oktatás biztosítása; végre valami, amiből Magyarország is profitál a brexit után; Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a labdarúgó-válogatott keretét a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre. Ezekről írtunk ma.

DÍVÁNY. Az állandó pörgés, az ismétlődő feladatok, a szűkös határidők óriási nyomást helyeznek ránk. Amikor ezen a nyomáson csökkenteni tudunk, a szó szoros értelmében fellélegezhetünk. Megkönnyebbülünk, és olyan dolgok elérésére is képessé válhatunk, amelyeket vasakarattal, izomból, pusztán a kitartásra apellálva egyszerűen nem tudunk megoldani. Hogyan lehet eljutni abba a térbe, amely a napirenden és a teendők listáján túl létezik, a Dívány cikkéből kiderül.

FEMINA. „Csak várom, hogy jöjjenek, és megöljenek”: nők, akik mindig vesztesei voltak az afgán történelemnek, bárkik is jöttek. Mi várhat most az afgán nőkre? A tálibok ugyan azt hangoztatják, nem tiltják el a nőket a munkától vagy az önálló élettől, már senki nem hisz nekik. Az országban a törzsi hagyományok vagy a vélt vallási előírások ugyanis mindig fontosabbak voltak, mint az, hogy Kabulból ki és mit mond. Az afgán történelem fordulatainak veszteseivel, a nőkkel a Femina foglalkozott cikkében.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.

Rovatok