Index Vakbarát Hírportál

Nagyüzemben hamisították a BKK-bérleteket, garanciát is vállaltak

2021. augusztus 27., péntek 08:35

A budapesti nyomozók őrizetbe vettek két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nagyüzemben hamisítottak BKK-bérleteket, több tízmillió forintos kárt okozva a közlekedési vállalatnak. 

A Budapesti Közlekedési Központ márciusban ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután nagy mennyiségben bukkantak fel hamis bérletek a fővárosban. Az Index információi szerint az ügy azután pattant ki, hogy a BKK ellenőrei digitális leolvasóval kezdték vizsgálni a bérleteken található QR-kódokat, mivel ránézésre teljesen rendben voltak az utazásra jogosító szelvények. A rendkívül jó minőségű hamisítványokat eredeti hőpapírra nyomtatták. Gyártóik olyannyira biztosak voltak a dolgukban, hogy termékeikre garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket és kifizetik helyettük a bírságot.

Hát most valószínűleg tényleg fizetniük kell, és nem is csak pótdíjat, hanem annál jóval többet. A rendőrök ugyanis a BKK-val együttműködve azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket augusztus 23-án elfogtak. A nyomozók többszáz hamis bérletet, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le. Kiderült, hogy a hamisítók többezer olcsóbb jegy- és bérletszelvényt vásároltak, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket.

Rovatok