Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi felmászott az Országalmára, majd lefelé menet letörte a keresztjét

2021. augusztus 27., péntek 09:40

Egy 22 éves fiatal felmászott az Országalma-emlékműre, majd lefelé jövet letörte annak keresztjét – tájékoztat róla a rendőrségi portál.

A police.hu beszámol róla, hogy a közterület-felügyelet munkatársai értesítették a rendőröket 2021. augusztus 27-én 0 óra 40 perckor, hogy a Városház téren található 

Országalma-emlékmű tetejére egy fiatal férfi felmászott, majd lefelé jövet az annak tetején levő keresztet letörte.

A közterület-felügyelők közreműködésével a kiérkező járőrök a 22 éves budapesti férfit elfogták, majd előállították, valamint kulturális javak körébe tartozó tárgy, régészeti lelőhely, műemlék vagy régészeti lelet megrongálása miatt büntetőeljárást indítottak ellene, és gyanúsítottként hallgatták ki. 

Az esetről a város polgármestere, Cser-Palkovics András is hírt adott Facebook-oldalán. A politikus a közösségimédia-bejegyzésben azt írja, hogy a fiatal feltehetőleg nem rongálási szándékkal mászott fel az Országalmára, majd tudomása szerint ott megcsúszott, leesett, és kényszerből kapaszkodott meg a keresztben, amit magával rántott. 

„A rongáló (aki bizony már nem annyira fiatal, hiszen 1995-ös születésű) nem sérült meg esés közben, és nem is tanúsított ellenállást sem, a közterület-felügyelővel megvárta a rendőrség helyszínre érkezését” – írja a városvezető. Ez ellentmond a rendőrség híradásának, amelyben 22 éves elkövetőt említenek.

Rovatok