Index Vakbarát Hírportál

Külföldre akart szökni a sofőr, akinek a kamionja HÉV-el ütközött Soroksáron

2021. augusztus 27., péntek 10:53

Igyekezett volna elkerülni a felelősségre vonást az a török kamionsofőr, ezért megpróbált elszökni Magyarországról, aki augusztus 26-án a HÉV elé hajtott járművével, ezzel balesetet okozva Soroksáron – tudatta a rendőrség a portálján. 

Az Index beszámolt róla, hogy augusztus 26-án reggel 8 óra 10 perc körül egy kamion vontatványának ütközött neki egy menetrend szerint közlekedő H6-os HÉV-szerelvény a főváros XXIII. kerületében, a Grassalkovich út és a Helsinki út találkozásánál. 

A balesetben hárman sérültek meg a HÉV utasai közül, a kamion rakománya az útra szóródott. A műszaki mentés ideje a H6-os HÉV Dunaharaszti és a Közvágóhíd között nem közlekdett, helyette pótlóbuszokat helyeztek üzembe. 

A kamiont vezető 49 éves török állampolgárságú férfi a balesetet követően a helyszínről elszökött és megpróbálta elhagyni Magyarországot, azonban a nagylaki határrendészek a férfit a határátkelőhelyen még este 8 óra 30 perckor elfogták, akit a BRFK rendőrei visszahoztak Budapestre.

A 49 éves török állampolgárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei őrizetbe vették és ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás.  

Rovatok