Index Vakbarát Hírportál

Tagadja a TEK által elfogott férfi, hogy terrorcselekményt akart elkövetni

2021. augusztus 28., szombat 19:31 | aznap frissítve

Terrorcselekmény előkészülete miatt június elején a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el és vettek őrizetbe egy 21 éves kecskeméti férfit.

A Fővárosi Főügyészség a Mandiner kérdésére közölte, hogy a férfi eddigi vallomásaiban nem vitatta az „előkészületre vonatkozó kommunikáció tartalmát”, de tagadta, hogy ténylegesen el akarta követni a támadást.

A fiatalember vállalta azt, hogy összeszerelt csőbombát készít el, és Magyarország területén kívánja ezt felhasználni olyan tömegrendezvényen, amely vagy Budapesthez, vagy Magyarország más területéhez köthető

– mondta a közmédiának júniusban Hajdu János, a TEK főigazgatója. Emellett arra is készülhetett, hogy egy járművel nagy sebességgel a tömegbe hajtson.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi ellen, aki felesküdött az Iszlám Államra, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette, valamint robbanóanyaggal való visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja a vád.

Rovatok