Index Vakbarát Hírportál

Versenypályának használták az Andrássy utat, rendőrmotorosok csaptak le rájuk

2021. augusztus 29., vasárnap 14:10 | aznap frissítve

 

Több autós versenypályának nézi a fővárosi főútvonalakat, és esztelen száguldozásba kezd. Ennek fő helyszínei a hosszú egyenes utak, ahol este tíztől vagy éjféltől már csak sárgán villognak a lámpák és az ott haladóknak végig elsőbbségük van a mellékutcákkal szemben. Ilyen a Szentendrei, a Váci, az Üllői és az Andrássy út is.

Budapesten és környékén sok baleset történik az éjszakai száguldozás miatt. Az egyik legemlékezetesebb tragédia a Szentendrei úton történt 2017-ben, amikor a világbajnok kajakos, Janza Richárd volt az esztelen gyorshajtás áldozata.

A közelmúltban több lakossági panasz érkezett a rendőrségre, hogy az Andrássy úton esténként bőgő motorral száguldó autósok zavarják a környékén élők nyugalmát. A terézvárosi rendőrkapitányság és a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya ezért célzott ellenőrzést tartott. 

A rendőrök három óra alatt 16 gyorshajtót mértek be, akiket motorosrendőrök állítottak meg, majd közigazgatási bírságot szabtak ki rájuk.  Mivel a közlekedésre veszélyes jogsértéseket  kiemelt ügyként kezelik , ezért a továbbiakban is várhatók hasonló ellenőrzések – írják a rendőrség közleményében.

Rovatok