Index Vakbarát Hírportál

Petícióval stoppolná a Fidesz Gyurcsányt és Karácsonyt

2021. augusztus 29., vasárnap 09:34 | aznap frissítve

Szeptember elsejétől petíciót indít a Fidesz Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel. Arra kívánják emlékeztetni az embereket, hogy akik hatalomra akarnak kerülni, ugyanazok, mint

akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot

- közölte Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az MTI összefoglalója szerint a politikus mondta: 2002 és 2010 között, amikor a baloldal kormányzott  a legtöbb ideig Gyurcsány Ferenc vezetésével , elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egy havi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól, megszüntették az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat, megszüntették a családi adókedvezményt, kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vontak el az egészségügyből, 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel, hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak, háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát, valamint 16 százalékról 19-re emelték a társasági adót.

Mindegy, hogy Jakab Péter, Karácsony Gergely vagy Dobrev Klára indul miniszterelnök-jelöltként, Gyurcsány Ferenccel állunk szemben, mivel ő szerezte meg a baloldalon a teljes kontrollt.

A frakcióvezető szerint Karácsony Gergely főpolgármester fővárosi teljesítménye nem értékelhető, számos fővárosi döntés pedig ugyancsak Gyurcsány Ferencéknél születik meg, mivel az ő embereivel van tele a városháza is.

Rovatok