Index Vakbarát Hírportál

Lovagkeresztet kapott a hamis gyógyszert reklámozó orvos

2021. augusztus 31., kedd 16:18 | aznap frissítve

A Magyar Orvosi Kamara fél évre eltiltotta dr. Juhász Györgyöt szakmája gyakorlásától 2018-ban, mert az orvos egy ezüstkolloidot tartalmazó terméket hirdetett, azonban 2021. augusztus 20-án Kásler Miklós miniszter a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatával tüntette ki a szülész-nőgyógyász szakorvost – számolt be róla a Telex.

A csepeli Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat nyugalmazott főigazgatójáról az Index is írt korábban, az orvos egy Dr. Juice nevű ezüstkolloid alapú szert reklámozott úgy, hogy az vírusellenes, legyőzi a hpv-t, a krónikus gyulladásokat, a Lyme-kórt, és még a rákos sejtek működését is visszaregulálja, ráadásul a mérgező gyógyszerekkel ellentétben mellékhatásmentes. 

A megbüntetett orvos az etikai bizottság előtt tagadta, hogy üzleti kapcsolat fűzte volna a gyártóhoz. Onnantól, hogy a kamara nehezményezte a reklámtevékenységét, a Dr. Juice egy másik orvost választott reklámarcának, ám mindezek ellenére fél évig nem gyakorolhatta a szakmáját Juhász György. 

Az ezüstkolloid botránya után, már a frissen kapott kitüntetésével és Németh Szilárd parlamenti és csepeli önkormányzati képviselővel pózol a politikus Facebook-oldalán a doktor. 

Rovatok