Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták azt a kamionsofőrt, aki HÉV-vel ütközött Soroksáron, majd megszökött a helyszínről

2021. augusztus 31., kedd 14:54 | aznap frissítve

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a török férfinak letartóztatását, aki kamionjával a HÉV-vel ütközött augusztus 26-án Soroksáron – tudatta a Fővárosi Ügyészség

Az Index beszámolt róla, hogy augusztus 26-án reggel 8 óra 10 perc körül egy kamion vontatványának ütközött neki egy menetrend szerint közlekedő H6-os HÉV-szerelvény a főváros XXIII. kerületében, a Grassalkovich út és a Helsinki út találkozásánál. 

A ügy ezzel korántsem ért véget, hiszen a kamiont vezető 49 éves török állampolgárságú férfi a balesetet követően a helyszínről elszökött és megpróbálta elhagyni Magyarországot, azonban a nagylaki határrendészek a férfit a határátkelőhelyen még este 8 óra 30 perckor elfogták, akit a BRFK rendőrei visszahoztak Budapestre. 

A budapesti ügyészség beszámol róla, hogy 2021. szeptember 29-ig elrendelte a kamionsofőr letartóztatását, akit gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétségével, valamint 3 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetetett bűntette elkövetésével gyanúsítanak.

Rovatok