Index Vakbarát Hírportál

Több mint egy hónap után megszűnt a tűzgyújtási tilalom

2021. szeptember 2., csütörtök 12:30

Az elmúlt 72 órában a visszavonásra javasolt megyék jelentős részén a csapadék mértéke elérte a 15-20 millimétert, egyes területeken ezt jelentősen meg is haladta. A lehullott csapadéknak köszönhetően a tűzveszély az 1 és 10 órás éghető holt biomasszában lecsökkent – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal portálján

Az Index még július 31-én adta hírül, hogy elrendelték az országos tűzgyújtási tilalmat. 

A Nébih beszámol róla, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2021. augusztus 31-től az alábbi megyékben visszavonták a tűzgyújtási tilalmat:

A hivatal részletezi, hogy erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

Arra is kitér a Nébih, hogy a tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhat.

Rovatok