Index Vakbarát Hírportál

Százzal előztek a belvárosban, de a rendőrök így is utolérték őket

2021. szeptember 3., péntek 12:19

Az angyalföldi rendőrök fedélzeti kamerák felvételei alapján indítottak eljárást két autóssal szemben, akik Budapest XIII. kerületének belső részén száguldozva több szabálysértést is elkövettek – olvasható a Police.hu oldalán.

Egyikőjük az előtte éppen elinduló autókat előzte meg a Váci úton a záróvonalat átlépve, irányjelző használata nélkül, az ellentétes forgalmi sávban, a másik vezető pedig a Dráva utcában próbálta hasonló módon kikerülni az álló kocsisort.

Készítőik a Budapesti Autósok Közösségének küldték meg a felvételeket, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szabálysértési eljárást indított. Az angyalföldi rendőrök azonosították a videón szereplő szabálytalankodókat, egyikük 22, másikuk hatvanéves. Meghallgatásukon mindketten elismerték a szabálysértések elkövetését. 

A BRFK arra figyelmeztet, hogy a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül. Ajánlatos tehát kicsit jobban odafigyelni a KRESZ-re, különben pénzbírsággal és büntetőpontokkal kell számolni. 

Rovatok