Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus idehaza: 247 új fertőzött, egy halott

2021. szeptember 3., péntek 09:07

Péntekre 247 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt egy beteg. Kórházban 149 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

Egy nappal korábban 262 új fertőzöttet igazoltak, meghalt egy beteg. Kórházban 138 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 16-an voltak lélegeztetőgépen. 

A koronavirus.gov.hu oldalán felhívják a figyelmet, hogy a delta-vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem olttatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál, vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Arról is írnak, hogy szerdán megkezdődött az iskolai tanév, a kormány célja pedig az, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek. Ezért továbbra is az oltást javasolják, mind a diákok, mind a pedagógusok védelme érdekében. Az iskolai oltásokat ma is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt.

(Borítókép: Egy doktornő beolt egy tanulót a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal 2021. szeptember 2-án. Fotó: Filep István / MTI)

Rovatok