Index Vakbarát Hírportál

Külföldi bordélyházakba vitte a magyar lányokat, elfogták a bajai férfit

2021. szeptember 5., vasárnap 08:50

A Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya emberkereskedelem  megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy bajai férfi ellen, aki több nőt Angliában és Ausztriában kényszerített prostitúcióra. 

A nyomozás alapját az osztrák nyomozó hatóságok tájékoztatása szolgáltatta, mely szerint a S. Gyula 2012 és 2016 között egy magyar nőt londoni bordélyházakban dolgoztatott úgy, hogy ott rendszeresen bántalmazta és a szexuális munkavégzésből szerzett minden jövedelmét elvette. A nő végül úgy került ki ebből az ördögi körből, hogy négy év után sikerült megszöknie.

A 43 éves férfit azzal is gyanúsítják, hogy egy másik magyar nőt, akivel együtt is élt, Angliában és Ausztriában szintén szexmunkásként futtatott. Tavaly egy osztrák parkolóba beszélt meg vele találkozót, ahol megpróbálta autójába berángatni, hogy ismét prostitúcióra kényszerítse. Ez nem sikerült, ráadásul a nő az osztrák rendőröktől kért segítséget.

S. Gyulát a Készenléti Rendőrség nyomozói négy napja bajai tartózkodási helyén fogták el. Az ingatlanban tartott házkutatáson készpénzt, mobiltelefont és különböző szerződéseket foglaltak le, és vagyonvisszaszerzés érdekében három motort is zár alá vettek.

Rovatok