Index Vakbarát Hírportál

Nappal közel 30, éjjel alig 5 fok lesz

2021. szeptember 5., vasárnap 06:37

Marad a nyugodt, csapadékmentes időjárás, a hőmérséklet pedig ismét megközelítheti a harminc fokot az előrejelzések szerint. Egyedül a déli megyékben lesz kisebb gomolyfelhő-képződés, de csapadék ott sem várható − derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A déli megyék fölött levő réteges felhőzet szakadozik, gomolyosodik a délelőtt folyamán, eközben az északkeleti országrész fölé fátyolfelhők érkeznek. Az ország többi területén a képződő gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék pedig nem valószínű.

Az északkeleti szél a délnyugati országrész kivételével napközben időnként megélénkül. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, a hűvösebb hőmérsékletre északkeleten lehet majd számtani. Késő estére 10 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Este a gomolyfelhők feloszlanak, és éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, csak az északnyugati tájakon növekszik meg néhol a felhőzet, azonban csapadék ott sem alakul ki. Az északkeleti szél mérsékelt marad, élénk széllökések csak elvétve fordulhatnak elő.

Hajnalra az országban 5 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet, az északi völgyekben azonban akár 5 fok alá is lehűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra nem adott ki figyelmeztető előrejelzést, ami azt jelenti, hogy Magyarország területén az elkövetkezendő 24 órában semmilyen veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani, mindenki élvezheti az ősz első napsugarait.

Közösségi oldalán a meteorológiai szolgálat felhívta a figyelmet arra, hogy minél több időt töltsünk a szabadban. Hozzátették: szeptember első vasárnapja az átlagosnál egy-két fokkal melegebb időt tartogat számunkra.

Érkezik a hideg levegő

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap is marad a frontmentes idő, de a keleti tájakra a megélénkülő északkeleti széllel pár fokkal hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegfrontra és szélre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén előfordulhat. A hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok jelentkezhetnek. A meglehetősen hűvös reggel és a nagy napi hőingás miatt nő a megfázásveszély, így fontos a megfelelő vitaminpótlás.

Rovatok