Index Vakbarát Hírportál

Elrendelték a füredi strici letartóztatását

2021. szeptember 7., kedd 21:35

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak az 52 éves férfinak, aki az általa vezetett balatonfüredi éjszakai szórakozóhelyen vagyoni haszonszerzés végett szexuális szolgáltatásokat nyújtó nők tevékenységét szervezte.

A megalapozott gyanú szerint az üzletszerű kerítés bűntette miatt felelősségre vont elkövető 2019 júliusától, elsősorban az idegenforgalmi szezonban mintegy 12 nőt, köztük kiskorú személyt is alkalmazott, akik a tevékenységüket anyagi ellenszolgáltatás fejében, rendszeresen végezték – közölte az ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vendégek előre fizettek a gyanúsítottnak, aki záráskor a megszerzett pénz felét adta a szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek. A prostitúciós tevékenység a szórakozóhely felett kialakított szobában folyt, de a férfi előzetes egyeztetésre, külső helyszínekre is elszállította a megrendelő által kiválasztott alkalmazottját, aki azután a megszerzett bevétel felét átadta a gyanúsítottnak.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta szükségesnek az elkövető letartóztatást, amivel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte a férfival szemben. A végzés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, ezért nem végleges.

Rovatok