Index Vakbarát Hírportál

Nem klasszikus horrorkaraván haladt az M5-ösön, de kellően életveszélyes volt ez is

2021. szeptember 8., szerda 17:03

Egy földön húzott utánfutót és az azt vontató, a talajhoz vészesen közel helyezkedő személyautót vettek észre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának járőrei az M5-ös autópálya 114-es kilométerénél a Szeged felé vezető oldalon 2021. szeptember 8-án 13 óra 45 perckor – olvasható a rendőrségi portál oldalán.

A police.hu beszámol róla, hogy a megállított román sofőr elmondta az egyenruhásoknak, hogy a vontató autó hátsó lengéscsillapítói meghibásodtak, ennek ellenére a lajosmizsei pihenőhelyről továbbindult a vontatmányával. 

A hibás jármű egyes részei menet közben súrlódtak az aszfalton, amely ezáltal egyrészt rongálódhat, illetve nem utolsó sorban a sofőr balesetveszélyes helyzetet teremtett.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a rakomány szélessége oldalirányban a 2,5 métert meghaladja.

A rendőrök nem engedték tovább közlekedni a „jármű kreálmányt" és megbírságolták a sofőrt is, hiszen a KRESZ előírásai szerint 

tilos az úton olyan tárgyat vontatni, amely az utat megrongálhatja, valamint a rakomány és a jármű együttes szélessége a 2,5 métert nem haladhatja meg.

Emellett a járműszerelvénynek meg kellett volna felelnie a jogszabályban meghatározott műszaki feltételeknek is. 

Rovatok