Index Vakbarát Hírportál

Félezer kilométert tekernek, hogy láthassák a pápát

2021. szeptember 11., szombat 19:34

Vasárnap érkezik Ferenc pápa Budapestre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Szentatya szentmiséjére 75 ezren regisztráltak, de 200 ezer látogatót várnak. A pápát komoly biztonsági személyzet fogja őrizni, a TEK és a svájci gárda is.

A pápalátogatás alkalmából a ferences kerékpáros szervezet is felkerekedett, hogy láthassa a pápát. Több mint 500 kilométert tekernek, kedden indultak útnak és szombat este érkeznek a magyar fővárosba.

A Blikk megszólaltatta Főcze Imre Bonaventura ferences szerzetest, aki már 14 éve szervez kerékpáros zarándokutakat, többek között Spanyolországban is voltak már.

Fő célunk a pápai áldás megszerzése, de maga az idevezető út is lélekemelő. Istenek hála sokkal jobb idő fogadott bennünket, mint amit megérdemlünk. Számunkra ez egy zarándoklat, mert aki úton van, az jó úton van. Miközben gurulunk a szép tájakon, a lelkünk is megtesz egy belső utat, a lelkünk is zarándokol

– tette hozzá a szerzetes, majd hozzátette: négyezer kerékpárosuk van, és életre szóló élményre számítanak.

Jó a hangulat, érezzük a lelki támogatást, nagy szeretettel köszöntjük azokat, akik értünk fohászkodnak. Négyezer kerékpáros üzenetét és imáját hozzuk magunkkal. Nem számítunk arra, hogy szentatya közelébe kerülhessük. De nekünk az is bőven elég, ha együtt imádkozhatunk, érezzük, hogy együtt dobban a szívünk, láthatjuk őt, és a lelkes híveket. Egészen biztos egy életre szóló élménnyel leszünk gazdagabbak

– mondta zárásként Bonaventura atya, aki felkerekedve társaival Kunadacs felé vette az irányt.

A pápa látogatása miatt több lezárásra kell készülni a fővárosban, erről itt írtunk.

Rovatok