Index Vakbarát Hírportál

Kis híján megölte zárkatársát, 9 év fegyházat kapott

2021. szeptember 15., szerda 14:51

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki a börtöncellában kitört verekedésben majdnem megölte zárkatársát – tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

A vádlott 2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte büntetését, tizedmagával egy zárkában. Egyik cellatársa, a sértett megtudta, hogy a vádlott fegyelmi vétséget elkövetve felvitt magával egy fűrészlapot, és felszólította, hogy tüntesse el.

A vádlott ezt zokon vette, ezért amikor egy harmadik rab is felelősségre vonta, dulakodni kezdett vele, de a sértett szétválasztotta őket. A vádlott ekkor a fiókjából elővette a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, általa korábban kiélezett kést. A harmadik férfi irányába vágott vele, ám a közbelépő sértettet találta el. A vádlott azzal a felkiáltással, hogy „hullazsákba teszlek mindkettőtöket”, még kétszer a sértett felé vágott, eltalálva a fülét és a nyakát. A sértett kicsavarta a kést a vádlott kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől.

A bíróság szerdán a vádlottat emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek, és ezért mint visszaesőt kilenc év fegyházbüntetésre ítélte. Emellett elrendelte a Miskolci Járásbíróság által 2015-ben jogerősen kiszabott másfél év börtönbüntetésének végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért fellebbezett. Az ügyész és a védő három nap gondolkodási időt kért.

Rovatok