Index Vakbarát Hírportál

Megcsókolta, és benyúlt 15 éves tanítványa nadrágjába egy tanár Vas megyében

2021. szeptember 15., szerda 10:40

Egy ötvenes éveiben járó Vas megyei férfi ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség, aki magántanárként zaklatta kiskorú tanítványát. Az ügyészég honlapján megjelent közlemény szerint a férfi ellen tizennegyedik életévét betöltött személlyel, hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés a vád.

A vádlott az évek során a kiskorú sértettel bizalmi kapcsolatot alakított ki, vele magánéleti és szexuális élettel kapcsolatos beszélgetéseket is folytatott

− olvasható a vádiratban, melyből kiderül az is, hogy a férfi a 15 éves tanítványát az órán gyakran megölelte, kicsimnek és szerelmemnek szólította, amit a diák azért nem talált furcsának, mert a többi tanítványával is hasonlóan bánt.

A diákot 2019 szeptemberében és októberében két-három alkalommal is megcsókolta a férfi, aki nem foglalkozott azzal, hogy a gyerek ezt nem akarja. A tanuló ekkor még nem szólt a szüleinek a történtekről, 2019 októberében azonban a magánórán a férfi ismét megcsókolta a lányt, majd a farmernadrág szakadásán keresztül benyúlt a farmere alá. A lány összezárta a lábait, így jelezte, hogy ellenzi a cselekményt, az óra után pedig mindent elmondott a szüleinek.

Rovatok