Index Vakbarát Hírportál

Karanténban az egész osztály, újra kötelező a maszkhasználat egy pécsi iskolában

2021. szeptember 16., csütörtök 18:50

Kötelezővé tették a maszkhasználatot egy pécsi általános iskolában. Az intézményben egy teljes osztály és két pedagógus került karanténba, ezért döntött a vezetőség a maszkviselés ismételt elrendeléséről – tudta meg az ATV Híradója.

Az egyik pécsi iskolában csütörtök reggel óta ismét kötelező a maszkhasználat, ezt az intézmény a világhálón közölte, ahol azt is elmondták, hogy két pedagógus és egy osztály került karanténba, ezért vezették be az intézkedést. 

E szerint kizárólag a testnevelésórán és az ebédlőben lehet maszk nélkül tartózkodni. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem értesült arról, hogy fertőzöttek lennének a Baranya megyei város oktatási intézményében, azonban elmondták, hogy az igazgatók maguk dönthetnek ilyen esetekben a maszkviselés kötelezővé tételéről. Emellett szerintük az idei tanév az oltások miatt jóval biztonságosabb, mint a tavalyi, hiszen a 12–17 éves diákok közül 227 ezren már megkapták az oltást, és a tanárok 85 százaléka is be van oltva.

Az oltottak sem védettek százszázalékosan, de az oltatlanok végképp nem. Ha még azt is figyelembe veszem, hogy a nem oltottak közül sokan keresztülestek a fertőzésen, akkor sem tartunk azon a szinten, hogy megnyugtató nyájimmunitással rendelkezne a lakosság, tehát minden eszköz fontos. Én a maszkot nagyon jó ötletnek, nagyon jó gondolatnak tartom

– mondta Kiss István, Pécsi Tudományegyetem professzora.

Rovatok