Index Vakbarát Hírportál

Olvasói feljelentés alapján leszedték a polcokról a Meseország mindenkié című könyvet

2021. szeptember 17., péntek 16:52

A könyvtárat használó olvasok feljelentése miatt eltávolították a könyvtár polcairól a Meseország mindenkié című könyvet. A könyv a könyvtár gyerekrészlegén volt megtalálható a „Nem tudod, hogyan mondd el? Segítünk!” polcon, ahol olyan könyvek sorakoztak még, amik gyerekbetegségekkel, halállal, családi tragédiákkal foglalkoztak.

A Vác online cikkéből csak annyi derül ki, hogy a Dunakanyar egyik településén történt az eset, azonban azt nem nevezik meg pontosan(az eredeti cikk szerint ez nem lényeges) − írja a 444.hu. A település polgármestere elmondta, hogy

mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

A könyvet a könyvtáros a polgármester megkeresésére azonnal eltávolította a polcról. A település vezetője elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy az olvasók észrevették, és feljelentést tettek a kormányhivatalnál a könyv miatt.

Természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki

− fogalmazott a polgármester.

Rovatok