Index Vakbarát Hírportál

Csak balhéval sikerült elfoglalni a dunaújvárosi távhőszolgáltató erőművét

2021. szeptember 18., szombat 21:09

Dulakodásba torkollott Dunaújvárosban a távhőszolgáltató átvétele. Egy, a város korábbi távhőszolgáltatója által készített felvételen az látszik, hogy többen elállják az épület bejáratát, a városi vagyonkezelő emberei azonban mindenképp szeretnének bejutni az épületbe. 

Az RTL Klub híradójának beszámolója szerint a dulakodásnak végül a rendőrség vetett végett. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal még nyáron vette el a korábbi szolgáltató jogosultságát, majd az önkormányzat cégét, a DVG Zrt.-t bízta meg a távhő biztosításával. 

A korábbi cég vezetője nyilatkozni nem akart a csatornának, de annyit elárult: 

azért nem adták át önként a területet az új szolgáltatónak, mert vitatják a hatóság döntését. 

Azt viszont felháborítónak tartja, hogy a vagyonkezelő erőszakkal, szerinte érvényes birtokvédelmi határozat nélkül foglalta el az épületet – tette hozzá. 

A DVG Zrt. vezérigazgatója, Szabó György Zoltán a híradónak úgy fogalmazott: korábban próbálták békés úton megoldani az átadásátvételt, de nem jártak sikerrel. Azt elmondta, hogy a távhő biztosításnak folyamatosnak kell lennie. Hozzátette: birtokvédelmet is kértek jegyzőtől, aki ezt meg is adta,

majd átmentek a sorompón. 

Medgyesi Miklós, Dunaújváros sajtószóvivője az RTL Klubnak arról nyilatkozott, hogy az erőmű jelenleg használhatatlan, mivel a korábbi szolgáltató elvitte az égőfejeket, a gázmotorokról pedig a vezérlést. Ezeket az eszközöket így a rendőrség segítségével próbálják visszaszerezni. 

Rovatok