Index Vakbarát Hírportál

Járókelők vetettek véget a szexuális ragadozó ámokfutásának Nagykanizsán

2021. szeptember 18., szombat 12:05 | aznap frissítve

Járókelők tepertek le egy férfit Nagykanizsán, aki fiatal, 18 év alatti lányokat molesztált, az ATV szerint egyikőjüket kis híján meg is erőszakolta. A környékbeliek az egyik áldozat segélykiáltására figyeltek fel, majd teperték le a molesztálót egy parkolóban.

Egy amatőr felvételen látszik is, hogy a helyszínre kiérkező rendőr bilincseli meg a szexuális ragadozót, aki Rinfel János ügyvéd szerint évekre börtönbe kerülhet. „Figyelemmel arra, hogy az egyik sértett még nem töltötte be a 18. életévét, ebben az esetben a büntetési tétel 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés" – fogalmazott.

A férfi ellen 18 év alatti személy ellen, élet elleni fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak, és más bűncselekmények miatt indított eljárást a rendőrség. 

Bűncselekmény tettenérése esetén az állampolgároknak joguk van az elkövetők ellen fellépni, a bűncselekmény megakadályozása vagy annak további következményeinek elhárítása érdekében addig, amíg a rendőrség ki nem száll a helyszínre. Tehát a hatóságokat riasztani kell, és kerülni kell az önkényes igazságosztást. 

Mindazonáltal az állampolgárnak joga van, nem kötelezettsége ilyen esetekben intézkedni. Nem elvárt dolog, hogy szakképzettség, védelmi felszerelés és kényszerítő eszközök nélkül lépjen az állampolgár a tettek mezejére. Van azonban olyan szituáció, amikor minden állampolgárnak kötelezettsége van: ha valaki rosszul van, testi épsége forog kockán, vagy éppen az élete kerül veszélybe, akkor lép életbe a segítségnyújtási kötelezettség – fogalmazott az ORFK kommunikációs szolgálata az Indexnek. 

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!
Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.
A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

Rovatok