Index Vakbarát Hírportál

Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló

2021. szeptember 18., szombat 17:38 | aznap frissítve

Megkapta az építési engedélyt az új vasúti megálló a leendő közlekedési múzeumnál. Ezt a Budapest Fejlesztési Központ (BKF) vezérigazgatója, Vitézy Dávid jelentette be a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Facebook-oldalán – adta hírül az MTI. 

Vitézy Dávid – aki egyben a múzeum főigazgatója is – azt írta: megkapták az engedélyt a vasúti közlekedési hatóságtól a Hungária körútnál létesülő új megálló építésére, ahol a hatvani és az újszász-szolnoki vasútvonal személy- és zónázó vonatainak (S80, Z80, S60, Z60) utasai kapnak majd fontos átszállópontot elsősorban az 1-es villamosra, de a 37-es, 28-as és 62-es villamosokra, továbbá a 9-es buszra is.

Az új közlekedési múzeum épületét onnan is meg lehet majd közelíteni, akárcsak a környező lakóterületeket, az Operaház Eiffel-csarnokát, a Hidegkuti Nándor Stadiont és a Népliget északi részét is.

Vitézy Dávid szerint az előzetes modellezések azt mutatják, hogy a megálló napi forgalma el fogja érni a tízezer embert, vagyis Zugló jelentőségéhez lesz mérhető ezen a fontos elővárosi folyosón, főleg az 1-es villamossal való kapcsolat miatt. 

Rovatok