Index Vakbarát Hírportál

Két nappal meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját

2021. szeptember 19., vasárnap 21:05

Két nappal, szeptember 28-án 20 óráig hosszabbítják meg az ellenzéki előválasztás első fordulóját – tudatta közleményében az Országos Előválasztási Bizottság. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szavazatok leadására továbbra is kilenc nap áll rendelkezésre.

A szavazás eredetileg szeptember 18-26. között zajlott volna. 

Érdekesség azonban, hogy az Előválasztás 2021 Facebook-oldalán semmi nyoma sincs a közleménynek, és a hivatalos oldal borítóképén is az eredeti dátum szerepel.

Az elovalasztas2021.hu-n viszont már megjelent, hogy a szavazás első fordulója szeptember 18. 6:00-tól a most meghatározott új időpontig, vagyis szeptember 28-án 20 óráig tart. 

Döcögve, balhékkal indult az előválasztás, majd le is állt

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, szombat délelőtt néhány órán belül lehalt az előválasztás informatikai rendszere. Az Országos Előválasztási Bizottság azt közölte, hogy minden részletre kiterjedő technikai elemzést elvégeztek az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. 

A szavaztatási folyamatot leállították, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Frissítés: 

Hétfő reggel az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán is beszámoltak a hosszabbításról. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a résztvevő pártok a tömeges terhelés okainak, módjának és származási helyének vizsgálatába Frész Ferencet, a Cyber Services Zrt. szenior kibervédelmi szakértőjét is bevonták, aki korábban együtt dolgozott az Európai Unió Tanácsával és a NATO-val is.

Rovatok