Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára jó kezekbe került, lakatosból is lehet cégvezér

2021. szeptember 22., szerda 20:30

Az előválasztás mellett az éves szja visszafizetése is tartogat izgalmakat, mindkét témát alaposan feldolgoztuk cikkeinkben. Gubás Gabi szinte a method acting révén lényegült át Dobrev Klárává az Elkxrtukban, az Audi-vezér pedig lakatosként megszerzett tapasztalatainak felhasználásáról beszélt. Ezek voltak az Index legfontosabb hírei szerdán.

A választások előtt több száz milliárd forintot szór ki a kormány a dolgozó szülőknek. Kiknek jár vissza az éves személyi jövedelemadó, kell-e tenniük az adózóknak valamit, és pontosan mekkora összegre számíthatnak? Az Index összeállításából mindenre választ kap.

Alfons Dintner, a győri Audi Hungaria bajor ügyvezető igazgatója a ranglétra legalsó fokáról lépegetett folyamatosan felfelé, majd ért fel a csúcsra. A lakatosból lett vezérigazgató elmondta, miért nem volt kedve eleinte Győrhöz, mi fogta meg végül a feladatban, és milyennek látja a magyar munkavállalókat. Olvassa el exkluzív interjúnkat!

Parázs vitába szállt Richard Quest, a CNN világhírű riportere Szijjártó Péterrel. Az amerikai hírtelevízió a pedofiltörvény és a hozzá kapcsolódó melegellenes szabályozás miatt szólaltatta meg a magyar külügyminisztert, akit a szócsata ellenére vacsorára hívott vállaltan homoszexuális kérdezője. Összefoglalónk itt!

Gubás Gabi elárulta, hogy szívesen kimaradt volna az őszödi beszéd történetét feldolgozó, Elkxrtuk című filmből, de végül arra jutott, hogy nála van a legjobb kezekben Dobrev Klára szerepe. Hogy miként lényegült át Gyurcány Ferenc feleségéve, megtudhatja cikkünkből.

Most már tényleg dübörög az előválasztás, 253 egyéni választókerületi jelölt és öt miniszterelnök-jelölt állt rajthoz. A 21 Kutatóközpont tanulmánya a pártok közötti erőviszonyokat és a küzdelmek várható kimenetelét is megvizsgálta. Hogy mely pártok válhatnak az ellenzék domináns erejévé, az kiderül az összeállításunkból.

Nyolc éve vette először kézbe Bán Mór regényét, és azonnal tudta, hogy a könyv adaptációért kiált. A kanadai magyar producerrel, Robert Lantossal a készülő Hunyadi-sorozatról beszélgettünk, amely szerinte simán befér majd a Spartacus és a Borgiák közé.  Olvassa el interjúnkat!

FEMINA:  A 19. század leghíresebb kurtizánja, Lola Montez olyan férfiak oldalán fordult meg, mint I. Lajos bajor király, Liszt Ferenc és Alexandre Dumas. Többször fény derült a csalásaira, bigámiával is megvádolták, így aztán jó párszor menekülnie kellett – derül ki a Femina cikkéből.

NAPI.HU: Továbbra sem tudnak dűlőre jutni az európai országok az orosz állami gázszolgáltató óriással az energiahordozó exportjának felpörgetéséről. A szakértők egy része súlyos helyzetet vizionál a fűtési szezon közepére. A legnagyobb baj, hogy a oroszok nem magyarázzák meg, miért nem hajlandók beadni a derekukat. A fűtési válság részletei a Napi.hu összeállításában.

DÍVÁNY: A filozófusok régóta úgy vélik, a boldogság vágya az, ami a legjobban hajt minket. De mi van, ha a személyes boldogság keresése ellentmondásba kerül egy fenntartható világ megteremtésével? Lehet-e valaki egyszerre klímatudatos és boldog, vagy a természetvédelem óhatatlanul lemondásokkal jár? A Dívány cikke erre keresi a választ.

AZ ÉN KUTYÁM: Gondolta volna, hogy mennyire fontos a négylábúaknál az évszakhoz igazított táplálás? Az Én kutyám cikkében a kutya őszi étrendjéről olvashat.

Rovatok