Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin: Magyarország gazdag ország

2021. szeptember 24., péntek 20:08

A IV. Budapesti Demográfiai Csúcs zárónapján, a Várkert Bazárban mondott beszédet Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken (szeptember 24.) – tájékoztat az MTI.

A politikus tíz pontba szedett megállapításai közül többek között azt emelte ki, hogy a nyugati világ legnagyobb problémája, hogy nem születik elég gyermek. Nincs fenntartható fejlődés gyermekvállalás nélkül. Emellett a miniszter a hagyományos értékek melletti határozott kiállást, valamint olyan döntések meghozatalát sürgette, amelyek valóban támogatják a gyermekvállalást, családalapítást. 

ha nem vagyunk határozottak, ha nem látszik rajtunk az elszántság (.), akkor elveszítjük azokat az értékeinket, amiket olyan fontosnak tartunk 

– mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A konferencia fontosságáról úgy vélekedett a politikus, hogy kellenek a hasonló alkalmak, amikor „tudunk beszélgetni, közösen gondolkodni”.

Novák Katalin összegzésének nyolcadik pontjaként úgy fogalmazott: Magyarország gazdag ország,

nincs más dolgunk, mint a reflektort odairányítani azokra a kincsekre, amelyekkel rendelkezünk 

– fejtette ki a miniszter, aki hangsúlyozta elutasítják azt a logikát, hogy a világ gyarmattartókra és gyarmatokra van felosztva.

semmilyen körülmények között sem fogunk gyarmattá, ideológiai gyarmattá válni (.) és nem akarunk az ideológiai gyarmatok és gyarmattartók táborába tartozni 

– fogalmazott Novák Katalin.

Rovatok