Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes gazdijogsit szerezhető a Nébihnél

2021. szeptember 24., péntek 16:12

Szerezz Te is gazdijogsit! szlogennel hirdeti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt az ingyenes képzést, amely mától minden érdeklődő számára elérhető a gazdijogsi.hu weboldalon – tájékoztat róla a Nébih a portálján. 

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a jövőben akár az úgynevezett gazdijogsi nélkül nem is vásárolhat az ember majd kutyát Magyarországon. 

A  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal beszámol róla, hogy a programjuk célja, hogy 

gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni.

Épp ezért a hivatal és az Agrárminisztérium szakemberei egyaránt a gazdijogsi megszerzésére biztatnak minden állattartót és leendő állattartót.

A nyolc fejezetből álló e-learning képzés anyaga, a nyári társadalmi véleményezés után, immár véglegesített formában regisztráció nélkül elérhető a gazdijogsi.hu oldalon.

A tananyag körüljárja a felelős kutyatartás témaköreit, mint a kutyaválasztás, a táplálás, az anatómiai- és egészségügyi kérdések, a nevelési tanácsok, a viselkedési problémák és a jogi vonatkozások.

A program igyekszik hasznos tanácsokat és olyan fontos tudnivalókat átadni, amelyek feltételei a felelős kutyatartásnak.

A tananyagot elvégzők ellenőrizhetik is a tudásukat, összesen 30 kérdésre kell válaszolnia a tesztet kitöltőknek. A kérdések megválaszolására fél óra áll rendelkezésre és legalább hatvanöt százalékot kell elérni, amiről a rendszer oklevelet állít ki. 

A száz százalékot elérők külön jutalomban részesülnek.

Szeptember 24-én elindult az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ szervezésében egy kétnapos jelenléti Gazdijogsi képzés. Az Állatvédelmi Központban idén összesen öt alkalommal tartanak oktatást. A téma fontosságát és a felelős állattartással kapcsolatos tudás iránti igényt mutatja, hogy a jelenléti képzésekre napok alatt elfogytak a helyek

Rovatok